General Information 
Scientific Name :   
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : तराई, टार र ५०० मी. सम्मको उपत्यका  
Recommended Domain :   
 
 
Agronomical Characteristics
Maturity Days (पाक्ने दिन) : १११-१२३ 
 Maturity Duration :  
 गुण तथा विशेषताहरू :  
	- बीउको दानाको रंग: सेतो
 
	- झण्डे पातको बाह्य कर्ण (औरिकल) मा बैजनी रंगको उपस्थिति: हुदैन, सेतो हुन्छ
 
	- झण्डेपातको दापको चमकपन (ग्लाउकोसिटि): न्यून
 
	- बालाको चमकपन: न्यून
 
	- दानाको आकार: अण्डाकार
 
	- बालाको किसिम: फेद र टुप्पामा साघुरो तथा बिचमा फुकेको
 
	- पाकेको समयमा बालाको रंग: सुनौलो पराले
 
	- प्रतिरोधी विशेषताहरू : माटोमा बोरोनको कमी भए पनि सहन सक्ने, उच्च तापक्रम सहन सक्ने र तीव्र गतिमा दाना भरिने क्षमता भएको, ढिलो गरी छर्दा पनि राम्रो उत्पादन दिने, गनढढ अवरोधी भनि चिनिएको पहिलो जात
 
	- गाँजको संख्या : २७२
 
	- बाला निस्कने दिन: ७७ दिन
 
	- प्रोटिनको मात्रा: १२.७
 
	- यसको बालाको आकार fusifrom भएको र lower glume beak length अति छोटो भएको हुनाले अन्य जातबाट छुट्टाउन सजिलो हुने
 
	- Lower glume shoulder width.अन्य जातको तुलनामा चौडा भएका
 
  
उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :  
 फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) :  
 बाली पाक्ने समय (दिन) : 123 
  
 
Other Characteristics 
न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :   
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :   
Yield Index :   
बोटको औसत उचाई (से.मि.) : 98  
रोपण समय :   
विविधताको प्रकार :   
सिफारिस बर्ष : २०६७ (२०११)  
हजार दानाको तौल (ग्राम) : 50.5  
            | 
              
      
    
  
  
  
  
 
 
     
   
   
                           
           
                
                  
            
          
                
       
    
     
   
 
  
    Copyright © 2025. All rights reserved.