General Information 
Scientific Name :   
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : कर्णाली पूर्वका मध्यपहाड  
Recommended Domain :   
 
 
Agronomical Characteristics
Maturity Days (पाक्ने दिन) : १४०-१४५ 
 Maturity Duration :  
 गुण तथा विशेषताहरू :  
	- १. घोगा चाहि बिरूवाको मध्य भाग तिर लाग्ने भएकाले यो जात नढल्ने हुन्छ,
 
	- २. सुक्खा सहन सक्ने,
 
	- ३. Leaf sheath मा भएको एन्थोसायनिन रंग : कम,
 
	- ४. सबै भन्दा माथि भएको दानाको रंग : सेतो,
 
	- ५. पातको कोण : मध्यम 
 
	- पोलेर, उसिनेर, भुटेर, आटो, च्याख्ला, ढिडो
 
	- खरानी प्रतिशत : 1.37 %
 
	- प्रोटिनको मात्रा : 9.85
 
	- खैरो धब्बे रोग सहन सक्ने
 
	- बोटको फेदबाट घोगासम्मको उचाइ : 131 से मी
 
	- पचास प्रतिशत धान जुँगा निस्कन लाग्ने समय : 74 दिन
 
	- पातको आकार : मझौला तथा आधा झुकेको
 
	- बीउको दानाको रंग : सेतो
 
	- बीजको प्रकार : थाप्लो नकुच्चिएको
 
	- दानाको प्रकार : दानाको तालु नठेप्चेको
 
	- धानचमराको रङ : मिश्रित (गुलावी 75∞ तथा सेतो 25∞)
 
	- जुँगाको रङ : मिश्रित (गुलाबी 85∞ र सेतो 15∞)
 
	- पातको मूल नसाको रङ : सेतो
 
  
उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :  
 फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) : 84 
 बाली पाक्ने समय (दिन) : 140-145 
  
 
Other Characteristics 
न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :   
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :   
Yield Index :   
बोटको औसत उचाई (से.मि.) : 239  
रोपण समय :   
विविधताको प्रकार :   
सिफारिस बर्ष : २०६६ (२०१०)  
हजार दानाको तौल (ग्राम) : 365  
            | 
              
      
    
  
  
  
  
 
 
     
   
   
                           
           
                
                  
            
          
                
       
    
     
   
 
  
    Copyright © 2025. All rights reserved.