General Information 
Scientific Name :   
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : पहाड  
Recommended Domain :   
 
 
Agronomical Characteristics
Maturity Days (पाक्ने दिन) : १३०-१३५ 
 Maturity Duration :  
 गुण तथा विशेषताहरू :    
	-  नढल्ने र वाली पाकी सक्दा पनि पात हरियै रहन
 
	-  पातको डढुवा रोग र खैरो धब्बे रोग सहन सक्ने
 
	- उपयोगको उपयुक्त तरिका : पोलेर, भुटेर, उसिनेर, च्याँख्ला, ढिंडो, आदि
 
	- प्रोटिनको मात्रा : 11.0
 
	- च्याङ्खला र पीठोको अनुपात : 2.1: 1
 
	- बोटको फेदबाट घोगासम्मको उचाइ : 118 से मी
 
	- पचास प्रतिशत धान जुँगा निस्कन लाग्ने समय : 72 दिन
 
	- पातको आकार : मझौला तथा आधा झुकेको
 
	- बीउको दानाको रंग : सेतो
 
	- बीजको प्रकार : थाप्लो नकुच्चिएको
 
	- घोगाको वनावट : अर्ध बेल्ना तथा अर्ध सोली आकार
 
	- धानचमराको रङ : सेतो र गुलावी मिश्रित
 
	- जुँगाको रङ : सेतो र गुलावी मिश्रित
 
	- पातको मूल नसाको रङ : सेतो र गुलावी मिश्रित
 
	  
 
   
उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :  
 फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) :  
 बाली पाक्ने समय (दिन) : 135 
  
 
Other Characteristics 
न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :   
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :   
Yield Index :   
बोटको औसत उचाई (से.मि.) : 237  
रोपण समय :   
विविधताको प्रकार :   
सिफारिस बर्ष : २०६३ (२००६)  
हजार दानाको तौल (ग्राम) : 401  
            | 
              
      
    
  
  
  
  
 
 
     
   
   
                           
           
                
                  
            
          
                
       
    
     
   
 
  
    Copyright © 2025. All rights reserved.