General Information 
Scientific Name :   
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : उच्च पहाड  
Recommended Domain :   
 
 
Agronomical Characteristics
Maturity Days (पाक्ने दिन) : १७५ 
 Maturity Duration :  
 गुण तथा विशेषताहरू :  
	- नढल्ने, भा“च्ने बेलामा पनि पात हरियो रहन
 
	- पोलेर, भुटेर, उसिनेर, च्यांख्ला, ढिंडो बनाएर, आदि
 
	-  पात डढ्ने रोग अवरोधी
 
	- प्रोटिनको मात्रा : 9.7
 
	- च्याङ्खला र पीठोको अनुपात : 54: 31
 
	- बोटको फेदबाट घोगासम्मको उचाइ : 148 से मी
 
	- पचास प्रतिशत धान जुँगा निस्कन लाग्ने समय : 98 दिन
 
	- पातको आकार : मझौला तथा आधा घुमेको
 
	- बीउको दानाको रंग : दूधे सेतो
 
	- बीजको प्रकार : ठूलो, थाप्लो नकुच्चिएकोदेखि अलिअलि कुच्चिएकोसम्म
 
	- घोगाको वनावट : अर्ध बेल्ना तथा अर्ध सोली आकार
 
	- धानचमराको रङ : सेतो र गुलावी मिश्रित (70∞ सेतो र 30∞गुलावी
 
	- जुँगाको रङ : सेतो र गुलावी मिश्रित (60∞ सेतो र 40∞गुलावी)
 
	- पातको मूल नसाको रङ : हल्का सेतो
 
 
  
  
   
उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :  
 फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) :  
 बाली पाक्ने समय (दिन) : 175 
  
 
Other Characteristics 
न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :   
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :   
Yield Index :   
बोटको औसत उचाई (से.मि.) : 280  
रोपण समय :   
विविधताको प्रकार :   
सिफारिस बर्ष : २०५४ (१९९७)  
हजार दानाको तौल (ग्राम) : 350  
            | 
              
      
    
  
  
  
  
 
 
     
   
   
                           
           
                
                  
            
          
                
       
    
     
   
 
  
    Copyright © 2025. All rights reserved.