General Information
Scientific Name :
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : तराई, चुरे पहाड र मध्यपहाड
Recommended Domain :
Agronomical Characteristics
Maturity Days (पाक्ने दिन) : ६०
Maturity Duration :
गुण तथा विशेषताहरू :
- कोषाको रंग: गाढा खैरो
- अन्नको रंग: ओलिभ जस्तो हरियो, दानाको आ“खाको रङ सेतो
- बयस्क बिरुवाको पातको आकार: लामो डाँठ सहितको तिनपाते
- बयस्क बिरुवाको पातको रंग: गाढा हरियो
- फूलको रंग: फिक्का पहेंलो
- दानाको आकार: oblong
- प्रति बिरुवा कोषा संख्या: १४
- प्रति कोषा दाना संख्या: १०
- प्रतिरोधी विशेषताहरू: पहेंलो मोजाईक भाइरस रोग अवरोधी, सरकोसपोरा पातको धब्वा, व्याक्टेरियल पातको धब्वा रोग सहन सक्ने
- पचास प्रतिशत फूल फुल्न लाग्ने समय: ४० दिन
- प्रोटिनको मात्रा: २४.२
- उपयोगको उपयुक्त तरिका: दाल, दालमोठ
- रेशा प्रतिशत: ३.२ %
- कोषा ठाडो हुने
- प्रतिक्षा भन्दा होचो र छिटो पाक्न
उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) :
बाली पाक्ने समय (दिन) : 60
Other Characteristics
न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
Yield Index :
बोटको औसत उचाई (से.मि.) : 32
रोपण समय :
विविधताको प्रकार :
सिफारिस बर्ष : २०६३ (२००६)
हजार दानाको तौल (ग्राम) : 48
|
© प्रदेश बीउ विजन गुणस्तर नियन्त्रण केन्द्र
बागमती प्रदेश, हेटौडा, मकवानपुर, नेपाल
All Rights Reserved