General Information 
Scientific Name :   
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : मध्य पहाडी क्षेत्र  
Recommended Domain :   
 
 
Agronomical Characteristics
Maturity Days (पाक्ने दिन) : ६५-८०  
 Maturity Duration :  
 गुण तथा विशेषताहरू :  
	- वर्णन: Cauliflower is a vegetable mostly grown in mid hill and terai region of Nepal
 
	- विविधता आईडी: SRIJANA-001
 
	- बढ्दो सल्लाहहरू : Need lots of water during flowering time
 
	- प्रतिरोधी विशेषताहरू: बेमौसमी उत्पादन लिन सकिने
 
	- बीउको दानाको रंग: खैरो
 
	- बीजदलदेखि जमीनसम्मको काण्ड (hypocotyl) को रंग: हल्का बैजनी मिश्रित सेतो
 
	- बिरुवा अवस्थामा पातको रंग: फिक्का हरियो
 
	- बयस्क बिरुवामा पातको औषत संख्या: २५
 
	- बयस्क बिरुवामा पातको पोजिसन: सोझै माथितिर उठेको
 
	- बयस्क बिरुवाको पातको आकार: फेदमा नकाटिएको, काठमाण्डौ लोकलको भन्दा लाम्चो
 
	- बयस्क बिरुवाको पातको रंग: फिक्का हरियो
 
	- कोपीको रंग: क्रिम जस्तो सेतो
 
	- फूलको रंग: हल्का पहेंलो
 
	- कोपीको औषत तौल: ०.९७ कि.ग्रा
 
	- कार्बोहाइड्रेट: rich
 
	- प्रोटिन: rich %
 
	- भिटामिन: A, B, C
 
	- फाइबर: Rich %
 
	- भिटामिन सी को मात्रा: १०० ग्राम
 
	-  पातको फेदमा सतह नकाटिएका
 
	- पौष्टिक तनाव: Boron, Molybdenum, Zinc
 
	- एबियोटिक तनाव: Cold Tolerant, Drought
 
	- बायोटिक तनाव सहिष्णुता: Pest
 
  
उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :  
 फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) : 90 
 बाली पाक्ने समय (दिन) : 110 
  
 
Other Characteristics 
न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :   
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :   
Yield Index :   
बोटको औसत उचाई (से.मि.) : 70  
रोपण समय :   
विविधताको प्रकार : Open Pollinated  
सिफारिस बर्ष : २०७२ (२०१५)  
हजार दानाको तौल (ग्राम) :   
            | 
              
      
    
  
  
  
  
 
 
     
   
   
                           
           
                
                  
            
          
                
       
    
     
   
 
  
    Copyright © 2025. All rights reserved.