General Information 
Scientific Name :   
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : तराई र भित्री मधेस देखि उच्च पहाडसम्म  
Recommended Domain :   
 
 
Agronomical Characteristics
Maturity Days (पाक्ने दिन) : ७२ 
 Maturity Duration :  
 गुण तथा विशेषताहरू :  
	- पातको आकार: लम्बाई ७.२ से.मि. तथा चौडाई ५.८ से.मि.
 
	- अन्नको रंग: कालो कालो खैरो
 
	- पातको मूल नसाको रङ: हरियोदेखि रातोसम्म
 
	- बयस्क बिरुवाको पातको रंग: हरियो
 
	- फूलको रंग: सेतो
 
	- बोटको डाँठको रंग: रातो
 
	- दानाको आकार: त्रिभुजाकार
 
	- प्रतिरोधी विशेषताहरू: फापरमा सामान्यतया देखा पर्ने रोग र कीरा यो जातमा देखिंदैनन्, त्यसैले यो जातले स्थानीय फापरले भन्दा करिब २०% बढी उत्पादन दिन्छ |
 
	- पचास प्रतिशत फूल फुल्न लाग्ने समय: ३० दिन
 
	- प्रति वर्ग मीटर बोट संख्या: १८०
 
	- प्रोटिनको मात्रा: ९.४
 
	- उपयोगको उपयुक्त तरिका: As roti, dhindo, fulaura and other varieties, as vegetable
 
	- पीठो प्रतिशत: ७७.१ %
 
	- रेशा प्रतिशत: १.३ %
 
	- नढल्ने र एकैपटक पाक्ने
 
  
उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :  
 फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) :  
 बाली पाक्ने समय (दिन) : 72 
  
 
Other Characteristics 
न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :   
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :   
Yield Index :   
बोटको औसत उचाई (से.मि.) : 80  
रोपण समय :   
विविधताको प्रकार :   
सिफारिस बर्ष : २०७२ (२०१५)  
हजार दानाको तौल (ग्राम) : 26.7  
            | 
              
      
    
  
  
  
  
 
 
     
   
   
                           
           
                
                  
            
          
                
       
    
     
   
 
  
    Copyright © 2025. All rights reserved.