Back to धान

जातको नाम: सावाँ मन्सुली

General Information


Scientific Name :
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : समुन्द्र सतहबाट ७०० मिटर उचाई सम्मको तराई, भित्री मधेश र बेंसीहरु
Recommended Domain :

Agronomical Characteristics


Maturity Days (पाक्ने दिन) : १४५-१६०
Maturity Duration :
गुण तथा विशेषताहरू :
  • फिक्का हरियो बोट, सेतो र मसिनो दाना
  • बालामा दाना लागेपछि पनि पूरा नझुक्ने
  • बिरुवाको प्रकृति  प्रति वर्ग मीटर बाला लाग्ने गाज औषतमा २१२ वटा आउने
  • झण्डे पात कोण  ठाडो
  • शिखर आकार  खदिलो
  • शिखर लम्बाई  २३ से मी
  • अन्नको रंग  सेतो

उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) : 128
बाली पाक्ने समय (दिन) : 150

Other Characteristics


न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
Yield Index :
बोटको औसत उचाई (से.मि.) : 82
रोपण समय : आषाढको दोस्रो हप्तादेखि श्रावणको दोस्रो हप्तासम्म, छरुवा विधिबाट पनि खेती गर्न सकिने
विविधताको प्रकार : Open Pollinated
सिफारिस बर्ष : २०७६ (२०१९)
हजार दानाको तौल (ग्राम) : 13.15